Op de velden van SJVV zijn de voetbaltrainingen weer begonnen.

Jeugdspelers SJVV mogen weer trainen

donderdag 30 april 2020 - 12:56|

SINT JOZEFPAROCHIE – Vanaf woensdag 29 april is het sportpark van SJVV weer open voor sportactiviteiten onder begeleiding van een trainer. Het  bestuur van SJVV heeft dit besloten in overleg met het jeugdkader.

Trainen kan niet alleen door de week maar eventueel op aanvraag ook op zaterdag. Alle overige samenscholingen van groepen ongeacht de leeftijd zijn niet toegestaan op het sportpark. Het bestuur zal hierop actief handhaven. Ook voor ouders geldt dat zij niet op het sportpark aanwezig mogen zijn.
Volgens het bestuur van SJVV kunnen alle jeugdspelers tot en met 18 jaar weer sporten mits de aanwijzingen van de vrijwilligers goed opgevolgd worden. SJVV heeft Rinie van Hoek en Sjaak Venner aangewezen als coördinatoren van de vrijwilligers.
Jeugdspelers tot en met 12 jaar kunnen weer normaal trainen, voor hen geldt de 1,5 meter-regel niet. Dit betekent ook dat er meerdere teams tegelijk kunnen trainen. JO13-teams zullen opgesplitst worden in O12 en O13.
Voor de oudere jeugd van JO13 tot en met 18 jaar is de 1,5 meter ruimte wel van toepassing. Deze teams trainen op grotere grasvelden. Jongens en meiden van 19 jaar mogen nog niet mee trainen. Hierin volgt SJVV de richtlijnen van het RIVM.

Nieuwe regels
Om te kunnen voldoen aan de richtlijnen heeft SJVV een aantal nieuwe regels opgesteld. Zo dienen de kinderen in voetbaltenue naar het veld te komen, eventueel met een gevulde eigen bidon, maar zonder voetbaltas. De kleedlokalen blijven gesloten. Douchen na afloop van de training gebeurt thuis. Verder dienen spelers maximaal 10 minuten voor aanvang van de training aanwezig te zijn en direct naar het betreffende veld te gaan op 1,5 meter afstand van elkaar.
De bedoeling is dat kinderen zoveel mogelijk alleen op de fiets te komen. Als ze met de auto gebracht worden dient de volwassene in de auto te blijven.
Op de parkeerplaats bij het sportpark worden loop- en wachtstroken voor de kinderen aangebracht. Ook voor de parkeerplaats gelden regels: iedereen rijdt rechtsom en de parkeerplaats mag alleen gebruikt worden voor halen en brengen.

Corona-proof
SJVV start de trainingen op in overleg met de KNVB en de gemeente Deurne over de maatregelen en protocollen die nodig zijn om de sportactiviteiten corona-proof te laten verlopen. De sportclub volgt hierin zowel de adviezen van de KNVB en de gemeente Deurne als die van het RIVM.

Niet-leden
Ook niet-leden mogen aan de trainingen deelnemen, mits ze zich ruim van tevoren aanmelden via mail: sjvvjeugd@gmail.com.

Tags
Meer media

Gerelateerde nieuwsberichten

Uitslag AV-LGD Solo-challenge Deurne City Run DEURNE - Hardlopers uit Deurne en omgeving hadden tot en met afgelopen zondag om de AV-LGD Solo-challenge op het parcours van de Deurne City Run te volbrengen. Ongeveer 25 hardlopers... 7 augustus 2020 - 10:46
Zomerse voetbaldag bij SV Deurne DEURNE - SV Deurne organiseert op zondag 15 augustus een 'Zomerse Voetbaldag' voor de jeugd. Ook niet-leden mogen deelnemen. Inschrijven kan tot maandag 10 augustus. Deelname is gratis. SV Deurne... 7 augustus 2020 - 10:38
Toertochten ’t Verzetje DEURNE – Toerwielerclub ’t Verzetje heeft voor komende zondag 9 augustus weer een aantal toertochten op het programma. Om 7.30 uur start voor de A-groep 'de Geelderstocht' een tocht over... 7 augustus 2020 - 10:24
Expositie pop-upgalerie wegens succes verlengd DEURNE - De expositie pop-upgalerie die vorige maand geopend werd in de Stationsstraat in Deurne is wegens succes verlengd tot en met 12 september. Naast de expositie zullen er diverse... 7 augustus 2020 - 10:20
Sportschool maakt de balans op: 'Juist nu moet je creatief zijn' DEURNE - De sportscholen zijn na de versoepeling van de coronamaatregelen ruim een maand weer open. Zo ook sportcentrum Ames in Deurne. Het vergde enig aanpassingsvermogen, ‘het nieuwe normaal’ lijkt... 7 augustus 2020 - 10:09
Scootmobiel botst met vrachtwagen op N270 DEURNE - Ter hoogte van Deurne-Noord, tussen Walsberg en Ysselsteyn is de N270 afgesloten na een zwaar ongeluk. Rond 14.50 wilde een vrouw met scootmobiel oversteken toen ze geraakt werd... 3 augustus 2020 - 16:11