Gemertse genomineerd als uniek sporttalent

woensdag 11 oktober 2017 - 16:06|Jolein van der Ven

GEMERT - Esther de Roo (36) uit Gemert is genomineerd voor Uniek Sporttalent 2017. Uniek Sporten is een concept van het Fonds Gehandicaptensport dat bedoeld is om meer mensen met een handicap te laten genieten van sport en beweging.

De Roo zelf lijdt aan het Ehlers Danlos syndroom, waardoor zij veel pijn had bij het bewegen en alleen korte stukjes kon lopen. Zij werd, tot haar frustratie, voor bijna 70 procent afgekeurd voor de arbeidsmarkt. “Veel mensen die (deels) arbeidsongeschikt zijn, willen heel graag aan het werk, maar voor de werkgevers is dat gewoon heel spannend”, vertelt ze. “Dat is ook begrijpelijk. Maar onderzoek mensen die spoten hebben veel grotere kans op arbeidsparticipatie. “

Dutch Adaptives
De afgelopen jaren heeft De Roo dan ook veel energie en tijd gestoken in het verbeteren van haar fysieke situatie door middel van beweging. Crossfit was voor haar interessant omdat het goed aan te passen is op de behoefte van het lichaam. Sinds 2016 is Esther teamlid van de Dutch Adaptives, een groep mensen met een beperking die zich inzet om het adaptive Crossfit in Nederland op de kaart te zetten: “Hiermee willen we crossfit toegankelijk maken voor mensen met een beperking”, legt ze uit.

Verbetering
Inmiddels gaat het dan ook heel goed met De Roo. Met een baan als dorpsondersteuner in Gemert en een goed getraind lichaam, legt ze zich duidelijk niet neer bij haar diagnose. “Het is wel een kwestie van altijd bezig zijn met gezond eten en gezond leven, maar dat is niet erg”, voegt ze toe. Toen haar mede-sporter haar had genomineerd voor Uniek Sporttalent 2017, was ze erg verrast. “Echt heel leuk.” Bovendien vindt ze het een goede manier om nog meer mensen te laten zien hoe veel beweging kan doen. “Er is altijd hoop.”

Stemmen op De Roo kan hier.

 

Tags