Deelnemers aan de autocross banen zich een weg door de modder (Foto: Johan van de Laar)

Geslaagde tweede editie autocross De Rips

dinsdag 10 oktober 2017 - 10:20|Jolein van der Ven

DE RIPS - Muziekvereniging Concordia organiseerde afgelopen zondag voor de tweede keer de autocross aan de Paterslaan in De Rips. Ondanks een buitje in de ochtend, was het mooi weer. De vele vrijwilligers van het evenement begonnen de dag met een gezamenlijk ontbijt.

Wederom kwam er veel publiek af op het spektakel. Er waren iets minder bezoekers dan vorig jaar, toen alles nog helemaal nieuw was, maar het is allemaal goed gegaan, vertelt Henk Gelden, organisator. Er werd gestreden in verschillende klassen: jeugdklasse, standaard klasse, keverklasse, toerwagens en sprintklasse en balkenklasse op een snelle baan. Na de eerste en tweede manche volgden de herkansingen en finales.

Ripse balkenklasse
Het klapstuk was volgens de organisatoren de Ripse balkenklasse. In deze klasse kon iedereen die er interesse in had, deelnemen aan de cross. Dat waren er dit jaar zo'n 110. Hier zaten ongeveer 25 kinderen tussen de 12 en 18 bij. "Dat gaat dan vaak van vader op kind", vertelt Gelden, "zoons, maar ook dochters die niet kunnen wachten om het zelf ook te proberen. Eén van de deelnemers was vorige maand 12 geworden en was dolblij dat hij mee mocht doen." Er werd voorafgaand aan het evenement nog volop ingeschreven: Sommige deelnemers namen zelfs de dag voor het evenement nog het besluit om deel te nemen. Het publiek genoot van de Ripse deelnemers, er werd volop strijd geleverd. De winnaar van deze klasse werd Luc Engels met een auto van Knijnenburg. Hij mocht de wisselbeker mee naar huis nemen. De tweede plek was voor tom Willems en Hans vd Heijden werd derde.

Tags