Opheij wordt gekroond op het podium in Hilversum (Foto: Studio ParadoX Design)

‘Ik heb het gerockt!’

dinsdag 10 oktober 2017 - 10:34|Jolein van der Ven

HANDEL – Nicky Opheij, die we al kennen als winnares van Holland’s Next Top Model, is maandag gekroond als nieuwe Miss Nederland. De 22-jarige Handelse is ongelooflijk trots: “Ik ben helemaal gelukkig!”

“Gisteravond was echt één grote roes”, vertelt Opheij, “ik denk dat ik wel honderd keer op de foto ben geweest. Het echte ‘vieren’ met familie en vrienden moet dus nog komen. Maar toen ik vanmorgen wakker werd in mijn hotelkamer heb ik natuurlijk wel een tijdje met de kroon op voor de spiegel gestaan”.

Een druk jaar
Ze had het niet verwacht, maar wel heel erg gehoopt, vertelt ze lachend. “Toen ik vanmorgen wakker werd met de kroon op mijn nachtkastje, dacht ik: Ik heb het gewoon gerockt!”. Dat heeft ze zeker, en nu gaat ze een druk jaar tegemoet: Deze week begint het met het ene interview na de andere fotoshoot, en dan zal ze zich snel moeten gaan voorbereiden op Las Vegas.

Miss World
Daar worden namelijk op 25 november de Miss World verkiezingen gehouden, en daar wil ze nog flink voor trainen. “Ik moet natuurlijk sporten, maar ook mijn loopje oefenen, evenals het doen van mijn haar en make-up. Want ook tussen de shows door moet je eruit zien als een echte miss.”

Voorbeeld
Opheij wil het komende jaar haar nieuwe status vooral gaan gebruiken om een voorbeeld te zijn voor jonge meiden in Nederland: “Ik ben zelf heel veel bezig met gezonde voeding, en daarin hoop ik een voorbeeld te kunnen zijn voor veel meiden”, legt ze uit. Maar nu eerst op naar Las Vegas. Of ze naar huis komt met de wereldtitel, durft ze nog niet te zeggen, “maar ik ga in elk geval mijn beste beentje voor zetten en Nederland daar eens flink op de kaart zetten!”

Tags