Jacques Vriens tijdens een eerste informatiebijeenkomst over Weg uit de Peel afgelopen voorjaar. (Archieffoto: Marius van Deursen)

Bijdrage Cultuurfonds voor Weg uit de Peel

donderdag 21 september 2017 - 09:33|

RREGIO - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft een bijdrage van 5.000 euro toegekend aan De Theatermakers voor de realisering van hun theaterproductie Weg uit de Peel van Jacques Vriens.

Weg uit de Peel is een theaterproductie gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens. De Theatermakers, bestaande uit Jacques Vriens, Bas Leenders en Casper Vriens, maken bij de uitvoering van de theaterproductie Weg uit de Peel gebruik van locaties in de Limburgse en Brabantse Peel. Zij willen zoveel mogelijk mensen uit de regio laten zien en beleven hoe mooi en bijzonder de Peel was en is. De voorstelling wordt midden in de natuur opgevoerd. Naast de voorstellingen wordt ook een educatief programma ontwikkeld in samenwerking met de Bibliotheek Helmond voor kinderen uit het basisonderwijs. Het genoemde bedrag is een toezegging, de definitieve hoogte van het toegekende bedrag wordt pas achteraf, na realisatie van het project, vastgesteld. 

Tags